.×.كيفية تحضير الطحالب.×.
- عبدالرحمن حسن عليمؤســس المنتدى
-
الجنسية :
عدد المشاركات : 16049
تقييم المشترين : 49
واتساب : 201289700022
طبعا يا شباب كلنا عايزين الأحواض
بتاعتنا تبقى بحالة جيدة و توفر بيئة صحية و آمنة للأسماك بتاعتنا أو
بمعنى آخر إنها تبقى قطعة من طبيعة و بيئة السمك!
و طبعا كلنا بنسعى لده من خلال
درجة الحرارة و الحمضية و عسر المية و توفير نباتات اذا لزم الامر و خلافه.
الأشياء دي كلها مهمة و لكنها
بتعبر عن الأشياء المرئية و الملحوظ تأثيرها مباشرة
انما فيه حاجات غير مرئية و غير
ملحوظ أهميتها للحوض و قد تكون مش من الأساسيات للجوض و لكنها بتبقى عنصر
مهم للي يحب ان يبقى حوضة كامل من مجاميعة و مافيهوشاي حاجة ناقصاه.
و من ضمن الحاجات دي هي الطحالب و
الانفيزوريا.
الطحالب(Algae):
الطحالب زي مانتو عارفين عبارة عن
كائنات مائية بتعتمد في غذائها على التمثيل الضوئي زي النباتات بالظبط, و
طبعا أحجامها بتتراوح من أحادية الخلية إلى متعددة الخلايا زي الطحالب
الكبيرة وأعشاب البحر اللي بنشوفها في البحر.
و طبعا هي بتكون الغذاء بتحويل
المواد الغير عضوية لمواد عضوية كغذاء ليها و ده بيتم بمساعدة ضوء الشمس و
بكدة الطحالب بتلعب دور كبير و مهم في توفير مواد غذائية جيدة و عالية
الطاقة للأسماك.
و الحقيقة وجود الطحالب في
أحواضنا مش بس مهم كغذاء للسمك في حالة عدم وجود أكل انت بتقدمه ليهم, و
لكن كمان(زي النباتات) بيستهلك ثاني أكسيد الكاربون و بينتج أكسجين!! و
بالتالي تكون ضربت عصفورين بحجر لأنك وفرت مصدر أكسجين و مصدر غذائي في نفس
الوقت لأسماكك بالاضافة للنمو الجيد و السليم للاسماك لتوفر العناصر و
المعادن الضرورية لنمو الاسماك في هذه الطحالب.
و لكن لازم نخلي بالنا ان الطحالب
بنسبة معينة مفيدة و مهمة انما كل شيء يزيد عن حدة ينقلب ضده, و بالتالي
نسبة الطحالب لو زادت عن الحد ممكن تسبب أختناق للاسماك من خلال استهلاكها
لكميات كبيرة من الاكسجين الموجود في الحوض!
طريقة تحضير الطحالب:
تجيب ورق خس( على سبيل المثال) او
اي ورق أخضر او حتى قشر الخيار و تغسله كويس و بعدين تحطة في إناء و تحط
عليه مية و تغليه, اول ما المية تغلي تطفي عليه و تصفي المية لوحدها و
تحطها في ازازة بلاستيك او ازاز شفافة و تسيبها في الشمس لمدة 3 ايام و بعد
كدة تضيف كوباية من مية الطحالب دي لحوضك مع غلق الفلتر لعدة ساعات و
المهم ان يكون في حوضك اضاءة كافية عشان الطحالب تنمو و تتكاثر.
واحد يسألني طب و مصير الاوراق
الخضرا دي ايه؟نرميها؟ اقوله لا طبعا السمكاوية ما يهدروش حاجة خالص,
الاوراق الخضرا المغلية بعد ما نشيل العروق الناشفة اللي فيها هنحطها للسمك
و خصوصا الفانتيل هيستمتع بأكلها جدا و هيدعيلك في كرشه... قصدي في سره!!
و محدش يقلق من التكاثر الزائد
للطحالب لأن الكمية الموضوعة غير مضرة و كمان الفلتر طالما شغال مافيش اي
مشكلة بمعنى التكاثر الزيادة هيروح في الفلتر, و بعد يوم او يومين من
الاضاءة الجيدة هتلاحظ تكون طبقة خضراء على الاسطح الثابتة لحوضك فماتنزعجش
و تفرح لأن التجربة تمت بحمد الله!
و بالهنا على قلوب السمك بتاعكم.
تابع كوت ستور